Bilde viser eksempel på en grønn brosjyre både som limbundet, og som stiftet

Brosjyrer og magasiner

Alfa Trykk kan hjelpe deg med brosjyrer i alle størrelser og fasonger. Vi hjelper deg med å bestille akkurat så mange som du trenger, i god kvalitet og til konkurransedyktig pris. Brosjyre er et svært effektivt format i markedsførings sammenheng. En gjennomarbeidet brosjyre med godt innhold, pent design og god teknisk kvalitet er fortsatt en av de mest effektive måtene å nå ut til nye kunder.

Hva er en brosjyre?

brosjyre

Kort fortalt kan en brosjyre beskrives som en liten bok. Brosjyren skiller seg fra trykksaker som hefter og foldere ved at den ofte har flere sider, mer solid rygg (ofte limbundet), og bedre papirkvalitet på omslaget.

Fordeler med en brosjyre?

Brosjyren som format har en rekke fordeler, og vi har forsøkt å samle de viktigste under.

Design

Det er kun fantasien som setter begrensninger på hvordan brosjyren din skal være utformet. Hvis du ønsker å gjøre noe spesielt ut av brosjyren din kan det lønne seg å jobbe med en grafisk designer. På den måten kan du tilpasse farger, størrelse, tekst og elementer slik at det passer til ditt behov.

Praktisk størrelse

Brosjyre er ikke den minste trykksaken, men den er fortsatt såpass liten at den er lett for kunder å ta med seg. Dette gjør at brosjyren egner seg godt i salgs-situasjoner og i områder hvor kunden oppholder seg. Eksempel på dette er messe-stands, venterom eller i hyllen ved siden av et produkt.

Mye innhold

En brosjyre kan justeres etter behov med antall sider. Eksempelvis kan brosjyren ha limbundet rygg, som gir mulighet for et stort antall sider. Ved å samle mye innhold på en plass kan en brosjyre være en ressurs både for selgere, medarbeidere og kunder.

Standardformat på brosjyre

Under har vi forsøkt å samle noen vanlige standardformater som er ofte brukt på brosjyrer.

Format Bredde Høyde
A4 210 mm 297 mm
A4 (Liggende) 297 mm 210 mm
21×20 210 mm 200 mm
A5 148 mm 210 mm
10×21 100 mm 210 mm

 

5 Tips til deg som skal lage en brosjyre

  • Tenk gjennom hva du ønsker å fortelle med brosjyren.
  • Det enkle er ofte det beste:
    Det kan ofte lønne seg å bruke kun 2-4 fonter og farger.
  • Fokuser på fordeler i overskriftene
  • Oppfordre leseren til å gjennomføre en handling. 
Eksempelvis: Ring oss på dette nummeret, eller gå på vår hjemmeside
  • Husk at en brosjyre må ha et sideantall som går opp med 4 ettersom den skal stiftes i ryggen. Altså kan den være 8, 12, 16, 20, 24 sider osv.

Hva kan vi levere?

Vi har kapasitet til å levere brosjyrer i de fleste formater. Når det gjelder pris på brosjyrer er det flere variabler som spiller inn. Noen av disse variablene er antall sider, kvalitet på papiret og omslag i tillegg til antall brosjyrer som skal trykkes opp. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med oss direkte for å få et konkurransedyktig tilbud. Hvis du trenger hjelp med utformingen, har vi også en designer som kan hjelpe deg.