Meny

  • Alfa Trykk leverer menyer i alle fasonger, farger og størrelser.
  • Vi er behjelpelig med design, trykking og masseutsending av menyer for restauranter og gatekjøkken.

Hva er en meny?

Bilde viser en meny på et bord inne på en resturant eller et spisested

Svart meny på bordet til en resturant.

En meny er en opplisting av alle priser, varer og tjenester som du tilbyr. Siden en meny eller en prisliste er noe av de første som møter en kunde, er det viktig at den gir et godt førsteinntrykk. Menyer kommer i en rekke varianter, og avhengig av hvor mye forskjellig du tilbyr kan en meny ha en eller flere sider.

Meny som selger?

Menyen din skal representere deg og din virksomhet, og derfor bør den være representativ. Tenk på menyen som en selger, du ønsker vel at selgeren gjør en så god jobb som mulig? Men for at menyen din skal selge er det viktig at du har noen hovedpunkter på plass.

Riktig følelse

Når du får en meny er det viktig at den gir deg riktig følelse. Valg av papir og overflatebehandling er det som har mest innvirkning på følelsen. Valg av materialet bør derfor være representativt for din virksomhet. Hvis du eksempelvis har en Biff resturant kan tykt grovt papir med en røff overflate være attraktivt. Ønsker du en prisliste for et mekaniskverksted bør kanskje overflaten være plastbelagt for å unngå flekker? Snakk med oss for å finne det riktige materialet, og den riktige behandlingen av overflaten.

Lett å finne fram

En meny er først og fremst et verktøy for både kunder, og dine selgere. Det er viktig at det er enkelt og navigere seg fram i menyen. Del derfor inn menyen logisk med overskrifter som angir kategorier. På overskrifter kan du eksperimentere med skrifttyper, men på selve innholdet er det viktig å velge en skrifttype som er lett og lese. Det er også viktig at man enkelt ser hva som er prisen, og at denne skiller seg ut. I mange tilfeller kan det også lønne seg å liste elementer alfabetisk.

5 Ting du bør tenke på når du skal lage en meny.

  • Vær kreativ, men ikke la det gå utover leseligheten.
  • Må alle sesongvarene være permanent på menyen?
  • Få med kontaktinformasjon, slik at kunder som tar med seg menyen kan nå deg.
  • Menyen bør stå i stil med resten av virksomheten din.
  • Forsøk å organiser innholdet i kategorier.

Hva kan vi levere?

Vi kan hjelpe deg å velge materialet som gir din meny den rette følelsen. Avhengig av materialet, overflatebehandling, farger og antall menyer du ønsker varierer prisen. Ta kontakt med oss for å få et konkurransedyktig tilbud på trykking av menyer. Dersom du trenger hjelp til å designe menyen, kan vi også hjelpe deg med dette.